Κάθε χρόνο στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποιούνται στο Δήμο της Πάργας μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα "ΠΑΡΓΙΝΑ", που περιλαμβά­νουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής φωτογραφίας κ.α. και απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, τα "ΚΑΝΑΡΙΑ",έχουν διπλό χαρακτήρα στην Πάργα, θρησκευτικό και ιστορικό. Τη βραδιά της 14ης Αυγούστου γίνεται λαϊκό πανηγύρι στο νησάκι της Παναγίας, που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι της Πάργας, όπου ο κόσμος διασκεδάζει με τοπικό μουσικό συγκρότημα και μεταφέρεται εκεί με βάρκες - καΐκια.

Ανήμερα της Παναγιάς (15 Αυγούστου) πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στον χώρο του λιμανιού για να παρακο­λουθήσει τη "βαρκαρόλα" και να διασκεδάσει με την ορχή­στρα της περιοχής.

Η "βαρκαρόλα" αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών και των Ιερών Κειμηλίων τους στην Πατρίδα, έπειτα από ένα σχεδόν αιώνα ξενιτιάς που ξεκίνησε το 1817, με αφορμή την πώληση της Πάργας από τους Άγγλους στον Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Αμέσως μετά η γιορτή κλείνει με πυρο­τεχνήματα. [www.parga.gr]


ΑΡΧΙΚΗ            Η ΠΑΡΓΑ           ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ             ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ              ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Diamantis Studios
triomint@yahoo.gr  Copyright © 2011
Αριθμός Γνωστοποίησης Ε.Ο.Τ.  1088133